Saturday, February 23, 2019

Özel Ders Fiyatları


Özel ders öğrencinin başarısının artmasını isteyen anne babaların tercihi olmaktadır. Dershaneler ve etütlerden beklediği faydayı göremeyen aileler bu yöntemi tercih etmektedirler. Özel ders fiyatları ise alınan derse ve öğretmenin özelliğine bağlı olarak değişebilmektedir. Aileler bütçelerini düşünerek daha ucuz fiyatlar ile ders veren öğretmenleri tercih etmektedirler. Oysa bu doğru bir tercih olmamaktadır. Genç öğretmenlerin öğrenci ile iletişimi daha  iyi olsa da tecrübeli olmadığı için istenen faydayı sağlamayacaktır. Tecrübeli öğretmen ise öğrencinin anlamadığı konuları tespit edecek ve bu konulara yoğunlaşarak öğrencinin diğer öğrenciler ile aynı seviyeye gelmesini sağlayacaktır.

Özel Ders Almanın Yararları

Aileler öğrencilerinin başarısını arttırmak istediklerinde özel ders aldırmaktadırlar ama bunun neden gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip değildirler.  Özel ders almanın faydaları ise oldukça çoktur ve ailelerin bu konuda bilgi sahibi olmaları halinde bu konuya daha çok önem verecekleri de mutlaktır. www.eveozelders.com sitesinden özel ders almanın yararları ise şu şekilde sayılabilmektedir.

  • ·         Öğrencinin dersi anlaması mümkün olur kesinlikle ezberci eğitim değildir.
  • ·         Özel ders öğrencinin dersi anlamasını sağlar ve bu şekilde kendine güveninin artmasını sağlar.
  • ·         Özel dersin öğretmeni sınavlarda çıkacak soruların çözüm yollarını öğrenciye öğretir ve sınavlarda başarının artmasını sağlar.
  • ·         Özel ders öğrencinin anlamadığı için sevmediği dersi anlamasını ve bu sayede de sevmesini sağlar.
  • ·         Özel ders te öğrenme çabuk olduğu için kısa zamanda öğrencinin eksiklerini gidermesi sağlanır.
  • ·         Kalabalık sınıf ortamında dersi anlamadığını belirtmekten çekinen öğrenci özel ders sırasında bunu açık olarak ifade edebilir ve bu sayede de konuyu tam olarak kavraması mümkün olur.

Özel Ders Ne Zaman Alınmalıdır?

Ailelerin en çok sorduğu sorular arasında özel ders ne zaman alınmalıdır yer almaktadır. Pek çok aile sadece sınav zamanlarında çocuğuna özel ders aldırmaktadır. Oysa düzenli olarak alınan özel dersin yararları oldukça fazladır. Öğrencinin sadece sınav zamanlarında alınması eksiklerin kapatılması için yeterli olmayabilecektir. Bunun yerine öğrencinin dersleri anlamakta zorluk çektiği fark edildiğinde hemen özel ders ile öğrenciye takviye yapılmalıdır. Öğrencinin zayıf olduğu dersler için özel ders alınması ile başarı oranı yükselecektir. Sınav zamanlarında alınan özel derslerde ise öğrenci daha çok soru çözecek ve soruları çözmek için uygun yöntemleri öğrenecek ve bu sayede de istenen başarı yakalanacaktır.
Öğrenim hayatında çok başarılı olan öğrencilerin bu başarılarının arkasında onlara özel ders veren hoca olduğu görülmektedir. Birebir alınan bu dersler sırasında öğretmen öğrenciye koçluk yapacak ve onun hayata bakış açısının genişlemesini sağlayacaktır. Öğrencinin kendine olan güveni gelişerek sınıfta da başarısı artacaktır. Özel ders ile ezberden kurtulan öğrenci bütün dersleri anlayarak dinlemeyi öğrenecek ve aldığı bilgiler kalıcı olacağı için bütün öğrenim hayatı boyunca bu bilgilerden yararlanacaktır. Özel ders öğrencinin evinde onun kendini iyi hissettiği bir ortamda verilmektedir. Öğrencinin en uygun olduğu zamanlar seçilmesi halinde de beklenen fayda sağlanacaktır. Özel dersin faydalı olmasında en önemli etken doğru öğretmen seçimi ve istikrarlı şekilde ders alınmasını sağlamak olmaktadır. Bunu için daha önce özel ders vermiş ve öğrencilerinin başarısı ile kendini kanıtlamış hocalar ile çalışılması doğru seçim olacaktır.

Özel ders fiyatları, özel ders almanın faydaları, özel ders ne zaman alınmalıdır, özel ders veren hoca

No comments:

Post a Comment

Özel Ders Fiyatları

Özel ders öğrencinin başarısının artmasını isteyen anne babaların tercihi olmaktadır. Dershaneler ve etütlerden beklediği faydayı göre...